Priopćenje Skupštine socijalnih pokreta

Nedavno je u Istanbulu održan šesti Europski socijalni forum,na kojemu su učestvovali predstavnici različitih socijalnih pokreta i političkih struja, između ostaloga i predstavnici Četvrte internacionale.  Socijalni forum je kao glavnu temu imao postojeću europsku ekonomsku krizu, no također posvećujući posebnu pažnju i ekološkoj krizi, posebno u pogledu klimatskih promjena. Donosimo priopćenje skupštine socijalnih pokreta koja je usvojena na forumu.

Mi, sudionici Europskog socijalnog foruma u Istanbulu, potvrđujući naš snažan angažman u borbi protiv svih ratova i okupacija, te naše zalaganje za političko rješenje kurdskog pitanja, donosimo sljedeću rezoluciju:

Djelujmo zajedno u Europi protiv krize

U kontekstu globalne krize i suočeni s ofenzivama EU, vlada i MMF-a s ciljem nametanja mjera štednje i socijalne regresije, socijalni pokreti koji su se okupili na Europskom socijalnom forumu pozivaju na zajedničko djelovanje u Europi.

Mobilizacije i pokreti otpora  razvijaju se širom Europe, dovodeći u pitanje takvu politiku. Dugoročno gledano, neophodno je izgraditi ujedinjenu borbu u Europi koja bi okupila socijalne pokrete, sindikate, udruženja, organizacije i mreže građana. Zbog toga upućujemo poziv za poduzimanje prvih koraka na putu prema razvoju mobilizacija širom Europe, na 29. septembar i dane koji slijede.

Moramo nametnuti alternativnu politiku koja  bi nam omogućila ispunjenje socijalnih potreba i ekoloških zahtjeva.

Svi socijalni pokreti pozivaju na održavanje Europske skupštine 23. – 24. novembra (ili 13. – 14. novembra) u Parizu, kako bismo produbili našu mobilizaciju i koordinaciju naših pokreta, te kako bismo također proveli procjenu i diskusiju o budućnosti Europskog socijalnog foruma.

Prijevod : Radnička borba

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Priopćenje Skupštine socijalnih pokreta, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu