Categorized | Vijesti

Radnička borba na godišnjem zasjedanju Internacionalnog komiteta u Amsterdamu

Radnička borba je sudjelovala na godišnjem sastanku Internacionalnog komiteta Četvrte internacionale koji je održan u Amsterdamu od 19.2. do 23.2.2011. Bilo je osamdesetak delegata, među kojima i članovi Radničke borbe koja je pozvana kao gost, a s ciljem ostvarivanjem statusa stalnog promatrača.

Na sastanku su sudjelovali delegati sekcija Četvrte internacionale i organizacija sa statusom promatrača, između ostaloga i iz: Rusije, Meksika, Hong-Konga, Japana, Filipina, Španjolske, Portugala, Italije, Alžira, Tunisa, Maroka, SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Irske, Švedske, Francuske, Njemačke, Poljske, Danske… Mjesto održavanja sastanka u Amsterdamu bio je Internacionalni institut za istraživanje i edukaciju (IIRE). Sastanak Internacionalnog komiteta se bavio prvenstveno internacionalnom situacijom, s posebnim osvrtom na revolucije u arapskom svijetu, stanjem duga u zemljama trećeg svijeta kao i u razvijenim zemljama, izvještajima svake od sekcija o stanju u pojedinoj zemlji, te samoj organizaciji. Predstavnici Radničke borbe su delegatima ostalih zemalja prikazali stanje u Hrvatskoj, s naglaskom na političku i ekonomsku situaciju u zemlji. Članovi Internacionalnog komiteta su nakon toga jednoglasno prihvatili zahtjev Radničke borbe za statusom stalnog promatrača unutar Četvrte internacionale, s kojom već niz godina ostvaruje suradnju .

U skladu sa statum Četvrte internacionale, status stalnog promatrača se dodjeljuje organizacijama koje s Internacionalom dijele zajedničku političku perspektivu, te podrazumijeva stalne pozive za sudjelovanje u radu Kongresa i vodećih tijela, predstavljajući put prema punopravnom članstvu.  Tako je ostvaren veliki pomak za hrvatsku organizaciju na putu prema službenom članstvu u 4.internacionali što je jedan od strateških ciljeva zapisan u Programskim osnovama.

Radnička borba

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Radnička borba na godišnjem zasjedanju Internacionalnog komiteta u Amsterdamu, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

4 Komentari za ovaj post

 1. vatroslav Kaže:

  Podrzavam ukljucivanje u svijetsku borbu za komunizam.Molim vas da mi na mail posaljete broj telefona ili drugi kontakt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. ljiljana Kaže:

  Marx: Društvo se mijenja evolucijom i revolucijom.Ja nemam vremena za evoluciju!

  “Demokracija” je samo paravan iza kojeg se skriva bezskrupulozni kapitalizam.

  Vukovi nisu krivi što su vukovi. Krive su ovce koje ih biraju za vođe.

  Za policiju: Od lopova još su mi gorji oni koji ih brane. razmislite kojoj strani pripadate.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Anonimno Kaže:

  umišljeni idioti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 4. prol Kaže:

  Anonimno – čitam samo neko meketanje stoke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu