Sindikalna konferencija Radnički otpor uništavanju poduzeća

Pozivamo vas na sindikalnu konferenciju u organizaciji Radničke borbe pod nazivom Radnički otpor uništavanju poduzeća koja će se održati 24. i 25. studenog u Zagrebu u prostorima Češkog narodnog doma, Šubićeva ulica br. 20, I. Kat.

Na konferenciji će gostovati Mijat Stanić (Nezavisni cestarski sindikat), Denis Geto (Strukovni sindikat radnika HEP-a TEHNOS), Željko Lukšić (Sindikat željezničkih radnika Hrvatske), Tonči Drpić (Nezavisni  sindikat radnika Jadrankamena), Bojan Kovačić (Dioki), Siniša Miličić (Regionalni industrijski sindikat).

Cilj sindikalne konferencije Radnički otpor uništavanju poduzeća je na jednom mjestu okupiti u prvom redu sindikalne aktiviste koji su u zadnjem periodu vodili istaknute borbe protiv uništavanja poduzeća vođenog privatnim interesima, kao i sindikalne predstavnike poduzeća od javnog interesa u kojima se pripremaju privatizacije i otpuštanja. Zbog potrebe usredotočivanja na konkretne sindikalne probleme, kao i razjedinjenosti sindikalne scene u Hrvatskoj, veze između aktivista koji pripadaju različitim središnjicama još uvijek nisu na onom stupnju kojega sve teža situacija u zemlji zahtijeva. Namjera je konferencije omogućiti prostor za diskusiju između borbenih sindikalista različitih sindikata, kao i prezentiranje recentnijih sindikalnih borbi od strane uključenih aktera. Također, jedna je od želja organizatora da se konferencija iskoristi za razmjenu kontakata i korake u smjeru što čvršćeg povezivanja, te stvaranje mreže za izmjenu informacije između sindikalista, kao i aktivista socijalnog pokreta.

Uz navedena izlaganja ključnu ulogu u radu konferencije će imati povezane diskusije, u kojima se nadamo aktivnom sudjelovanju svih prisutnih.

 

Dnevni red

Subota :

1. Uvodna riječ : Karakter konferencije i njezina svrha (16:00)

2. Mijat Stanić, Nezavisni cestarski sindikat: Borba za zaštitu HAC-a i inicijativa za zaštitu javne i strateške imovine RH (16:30 – 17:30)

3. Denis Geto,  Strukovni sindikat radnika HEP-a TEHNOS : Prijetnja privatizacije i sindikalni otpor u HEP-u (17:30 – 18:30)

4. Željko Lukšić, Sindikat željezničkih radnika Hrvatske : HŽ – protiv otpuštanja i privatizacije (18:30 –19:30)

Nedjelja :

1. Tonči Drpić, Nezavisni  sindikat radnika Jadrankamena : Borba za spas Jadrankamena  (11:00 – 12:00)

2. Bojan Kovačić, Dioki : U borbi za Dioki (12:00 – 13:00)

3. Sastavljanje rezolucije konferencije ( 16:00 – 17:00)

4. Siniša Miličić, Regionalni industrijski sindikat : Sindikalizam u Hrvatskoj u očuvanju radničkih prava i poduzeća – problemi i perspektive (17:00 – 18:00)

5. Završna diskusija (18:30)

Radnička borba

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
Sindikalna konferencija Radnički otpor uništavanju poduzeća, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu