Radnička borba na godišnjem zasjedanju Internacionalnog komiteta u Amsterdamu (2013.god.)

Radnička borba je ove godine sudjelovala na zasjedanju Internacionalnog komiteta Četvrte internacionale koji se održavao u Amsterdamu od 09.03. do 13.03.2013. godine. Radnička borba je sudjelovala kao stalni promatrač, status koji ima od 2011. godine. Takav status omogućuje prisustvovanje svim zasjedanjima Četvrte internacionale kao i pravo na savjetodavan glas u pitanjima glasanja.

Na sastanku su prisustvovale mnoge organizacije odnosno sekcije Četvrte internacionale iz cijelog svijeta kao i mnogobrojni gosti odnosno stalni promatrači. Prisustvovali su delegati iz: Francuske, Velike Britanije, Irske, Španjolske, Portugala, Italije, Švicarske, Njemačke, Belgije, Nizozemske, Danske, Švedske, Norveške, Poljske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Maroka, Alžira, Tunisa, Libije, Sirije, Libanona, Iraka, Irana, Sjedinjenih Američkih država, Kanade, Meksika, Brazila, Argentine, Japana, Filipina, Australije, ukupno oko stotinu delegata iz navedenih zemalja.
Sastanak se održavao u Amsterdamu, u zgradi International institute for research and education(IIRE) kojim upravlja Četvrta internacionala. Sastanak se održavao kroz pet dana pa se tako raspravljalo i o internacionalnoj situaciji gdje su delegati podnosili izvještaje o stanju u svojoj organizaciji i u svojim zemljama pa i bližoj regiji, pa su tako i delegati Radničke borbe podnijeli izvještaj s naglaskom na sindikalne konferencije odnosno borbu sindikata, temu koja je popraćena s posebnom pažnjom. Uz razmjenu iskustava i nova znanja, stvorena su i mnogobrojna poznanstva s poznatim i iskusnim političkim aktivistima iz Europe ali i šire.

Radnička borba je tako korak bliže dobivanju statusa punopravnog člana u Četvrtoj internacionali, cilju koji je definiran i u Programskim osnovama organizacije.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (12 votes cast)
Radnička borba na godišnjem zasjedanju Internacionalnog komiteta u Amsterdamu (2013.god.), 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu