Categorized | Kolumne

Adio pameti

Po tiskovinama o problemima brodogradnje sve češće pišu oni koji zastupaju interes onih dijelova vlasti i kapitala koji pokušavaju umanjiti i sakriti svoj udio u pljački Hrvatske i njenih brodogradilišta. Glupost tih plaćenika nadmašuje jedino njihova neinformiranost i zla namjera iskrivljavanja istine.

Tako na stranicama tiskovina analiziraju koliko se Peljeških mostova moglo izgraditi novcem potrošenim u sanacije škverova. Koliko se željezničkih pruga Zagreb –Rijeka moglo povući. Ili kilometara autoceste asfaltirati. Tekstove prate slike poput one gdje radnik leži i puši, a prešućuju da je taj radnik legao nakon što je dvanaest sati bez prekida vario po najvećoj žezi na užarenom limu ili po kiši šiban kliškom burom. Štoviše, da je za to dobio mizernu nadnicu jer su mu najveći dio novca oteli oni iz struktura vlasti koji su istražnim državnim tijelima priznali da su svaki mjesec iznosili po dva milijuna eura iz Brodogradilišta Split reketareći radnike brodogradilišta skupa sa svim ostalim “suradnicima”, puneći stranačke crne fondove i džepove pojedinaca. Uz takvu pljačku ni “Microsoft” ne bi bio profitabilan!

E sad razni mračnjaci žele uvjeriti javnost da su radnici brodogradilišta sami sebe opljačkali! I to oni isti radnici koji su zbog svoje marljivosti, uspješnosti i stručnosti proglašeni za najbolje brodograditelje na svijetu. Od kad je ustanovljena svjetska nagrada za najbolji brod u ovih 50 godina Hrvati su čak 27 puta dobili nagradu za najbolji svjetski brod godine! A samo totalne neznalice i potpuno nerazumni ljudi mogu ugroziti jedinu proizvodnju, jedini proizvod, jedini brend koji imamo za izlaz na svjetsko tržište, a koji je ujedno temelj industrije svake zemlje koja ima brodogradnju (Kina, Koreja, Japan). Pritom je brodogradnja od ogromnog nacionalnog interesa za proizvodnju države i samim time što multiplikativnim faktorom, koji je u Hrvatskoj 2,9 omogućuje trostruku zaradu sve prateće industrije koja onda porezima u državnom budžetu stvore prihod. A on opet pokrije sve gubitke škverova i još je država nakon što sanira škverove na dobitku. Prema tome škverovi nisu gubitaši. Međutim mračnjacima i njihovim plaćenicima koji pokušavaju sakriti tragove pljačke, istina, logika i perspektiva brodogradnje i kompletne hrvatske industrije ništa ne znači. Adio pameti!

radnik Brodosplita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Adio pameti, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

3 Komentari za ovaj post

  1. Perica Kaže:

    Vrativši se, ustaše (čiju politiku pljačke su baštinili HDZ-ovi političari) da bi lakše pljačkale,stvorili su Tuđmanov kult ličnosti iza kojeg su se sakrili, pa su naivnog i taštog Tuđmana obukli u bijelu konobarsku uniformu s preglomaznim, kićastim zlatnim epoletama i vodili ga uokolo kao medvjeda po vašarima.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Vandal-Huligan-Anahist-euroskeptik Kaže:

    Radniče, skidamo kapu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Jeah Kaže:

    Nedamo naše škverove!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu