Categorized | Vijesti

Poruka radnika Jadrankamena javnosti Hrvatske

Poštovana hrvatska javnosti

Oni koji su nas privatizacijom očerupali do gole kože sada nas sa stečajem ”Jadrankamena”  pokušavaju dovesti do potpunog kolapsa.

Ugrozili su nam osnovnu životnu egzistenciju i doveli u pitanje budućnost i egzistenciju naše djece. Mi to jednostavno nećemo niti želimo više trpjeti stoga:

Od izvršne i sudbene vlasti RH odlučno tražimo provođenje i poštivanje odluka zakonodavne vlasti odnosno Sabora RH.

Od Trgovačkog suda u Splitu, DORH-a, te vjerovnika Jadrankamena tražimo sljedeće:

– Trenutačno izuzeće i kazneni progon stečajnog sudca ”Jadrankamena” radi korumpiranosti, primanja mita i nepoštivanja odredaba Stečajnog zakona RH.

– Trenutačnu smjenu stečajne upraviteljice i kazneni progon radi nesavjesnog gospodarskog poslovanja, donošenja pogubnih odluka za daljnju sudbinu ”Jadrankamena” i sudjelovanja u daljnjoj pljački i devastaciji ”Jadrankamena” kroz stečajni postupak.

– Trenutačna smjena Vedrana Jerčića iz odbora vjerovnika i postavljanje istinskog predstavnika radnika u odbor vjerovnika.

– Trenutačna suspenzija svih osoba koje su sudjelovale u pljački i kriminalnim radnjama u ”Jadrankamenu,” te ubrzano postupanje po kaznenim prijavama koje su podnijete protiv tih osoba.

– Trenutačna suspenzija zaštitarske tvrtke Security Bonačić čiji zaposlenici svakodnevno dolaze iz Splita na Brač, a za koje je ”Jadrankamen” zadnjih mjeseci iskeširao više od 200.000 kn.

– Hitna nagodba svih vjerovnika ”Jadrankamena” te uspostava pune proizvodnje sa optimalnim brojem ljudi.

Pozivamo sve sindikalne središnjice, pokret ”Radnička borba,” zapravo sve radnike, seljake, studente, državne službenike, medicinare, prosvjetare, akademske i sve druge građane Hrvatske, da nam daju punu podršku u našoj borbi za očuvanjem ”Jadrankamena.” Jer ”Jadrankamen” je vlasništvo svih Hrvatskih građana i od njega trebaju imati koristi SVI, a ne samo ONI.

Nezavisni sindikat radnika Jadrankamen d.d.

za Izvršni odbor, predsjednik Tonči Drpić

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
Poruka radnika Jadrankamena javnosti Hrvatske, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu