Deklaracija Opće skupštine radnika tvornice Grafitos del Orinoco

U vezi s destabilizirajućim napadima desnice protiv bolivarijanske revolucije i zapovjednika Huga Cháveza, radnici Grafitos del Orinoco, tvornice pod radničkom kontrolom administracije i proizvodnje, odbacujemo poziv na ”generalni štrajk”, koji su učinili sektori proimperijalističke desnice, jer ćemo se nakon 10. siječnja pa do pobjede nalaziti s radnicima na ulici i radnim mjestima braneći kontinuitet bolivarijanske revolucije koju vodi zapovjednik predsjednik Hugo Chávez Frías.

Pozivamo čitavu radničku klasu zemlje, posebno privatnog sektora, da prijavi poslodavce koji se pokorovaju ovom pozivu na štrajk destabiliziranja ekonomije putem nestašica i sabotaža proizvodnje i distribucije hrane za narod; isto tako pozivamo vodstvo odgovorno za revoluciju da na ovaj val kontrarevolucionarnih napada odgovori eksproprirajući kapitaliste i zauzimajući njihova postrojenja pod radničkom kontrolom istih.

''Sve radnice i radnici na skupštini odlučujemo što ulazi i izlazi iz naše tvornice''
''Sve radnice i radnici na skupštini odlučujemo što ulazi i izlazi iz naše tvornice''
Zalažemo se za nastavak mandata predsjednika Cháveza.

Radnici tvornice Grafitos del Orinoco izražavamo našu bezuvjetnu podršku i želimo brz oporavak Predsjedniku republike, jedinom predsjedniku Venezuele koji je predstavljao stvarne interese radničke klase i to je dokazao riskirajući zajedno s radnicima za poboljšanje njihovih radnih prava i uvjeta života pod prijašnjom kapitalističkom eksploatacijom. Poštovat ćemo volju naroda izraženu 7. listopada 2012.

Odbacujemo deklaracije i kampanju dezinformiranja i manipulacije orkestriranu s proimperijalističke desnice koja nastoji pomutiti nacionalno i internacionalno javno mnijenje da će u Venezueli od 10. siječnja 2013. biti ”vakuum vlasti”; poštovat ćemo ustav kao i prilikom državnog udara 2002. i štrajka u naftnoj industriji iz prosinca te iste godine i privrženi smo ustavu koji određuje da suverenitet pripada narodu.

Na napade desnice treba odgovoriti ideološkom jasnoćom i organizacijskom kohezijom klase koje su potrebne da bismo ih uspješno odbili i iskoristili za konačnu pobjedu bolivarijanske revolucije.

Komitet tvornice Grafitos del Orinoco

Sindikat radnika tvornice Grafitos del Orinoco (Sindikat Untragrafitorinoco)

10. siječnja 2013.

Izvor: Lucha de Clases

Izneseni stavovi ne odražavaju nužno službene stavove Radničke borbe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
Deklaracija Opće skupštine radnika tvornice Grafitos del Orinoco , 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu