Categorized | Vijesti

Tags :

Potpora radnika Željezare Split studentima

Ne sumnjamo da su vaši ciljevi i zahtjevi opravdani stoga Vam ovim putem upućujemo poruku da se nastavite boriti za ciljeve koje ste pred sebe postavili. Pri tome uvijek morate biti dosljedni i pravični, ali svakako i nepokolebljivi. Nikada nemojte interese pojedinaca pretpostaviti općim interesima svih studenata. Također, nemojte dopustiti da Vas se međusobno podvoji i postigne rezultat „zavadi pa vladaj“. Međusobno jedinstvo i čvrsti stavovi su garancija uspjeha.
Poštovani studenti,Zahvaljujemo Vam na podršci koju ste nam uputili prigodom naših aktivnosti i naših nastojanja za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u Željezari Split.

Iskreno nam je žao što se zbog permanentne angažiranosti na rješavanju naših problema do sada nismo uspjeli detaljnije informirati o akcijama koje vi organizirate i ciljevima koje time želite postići. Ne sumnjamo da su vaši ciljevi i zahtjevi opravdani stoga Vam ovim putem upućujemo poruku da se nastavite boriti za ciljeve koje ste pred sebe postavili. Pri tome uvijek morate biti dosljedni i pravični, ali svakako i nepokolebljivi. Nikada nemojte interese pojedinaca pretpostaviti općim interesima svih studenata. Također, nemojte dopustiti da Vas se međusobno podvoji i postigne rezultat „zavadi pa vladaj“. Međusobno jedinstvo i čvrsti stavovi su garancija uspjeha. Ovo Vam pišemo iz vlastitog iskustva. Mi smo doživjeli sve moguće provokacije, podmetanja i napade, a naročito se nastojalo stvoriti razdor među nama i radnicima kao cjeline. Opstali smo još uvijek jedino iz razloga što to nikome nismo dopustili.Čast nam je što ste procijenili da bi Vam naše iskustvo koje smo stekli kroz borbu za ostvarivanje naših prava i ciljeva bilo korisno i što ste nas pozvali da sudjelujemo na Vašem Plenumu u subotu dana 28.11.2009.g. u Zagrebu.

S žaljenjem i isprikom moramo Vam nažalost reći da nismo nikako u mogućnosti udovoljiti Vašoj molbi u ovom trenutku jer i samo organiziramo Zbor radnika kao i druge aktivnosti vezane za isplate minimalne plaće koja nam još nije isplaćena. Iz tog razloga smo u utorak 24.11.09. organizirali prosvjed ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju u Zagrebu. Nužno je da te aktivnosti nastavimo kontinuirano kako bismo polučili uspjeh. Nadamo se da ćete nas razumjeti i opravdati, mi ćemo nastojati iznaći neki slobodni termin za razgovor i susret s Vama.

Uz osobite poštovanje i srdačne pozdrave

Tonči Mužić
Katica Nejašmić
Mladen Bekavac
Jozo Ivančević

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Potpora radnika Željezare Split studentima, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu