Categorized | Vijesti

Tags :

Ne dajmo glasove slugama kapitala!

Polazeći od činjenice da niti jedan predsjednički kandidat po svojemu programu, pa čak ni po svojoj retorici, ne zastupa pro-radničku politiku i da se nastup svih kandidata nalazi u okvirima neoliberalizma odgovornog za postojeću ekonomsku krizu, kao i od ovisnosti  kandidata od krupnog kapitala koji sudjeluje u financiranju njihovih kampanja, pozivamo sve članove, simpatizere, radnike, studente, nezaposlene i umirovljenike da ne daju svoje glasove niti jednome od predloženih buržoaskih kandidata. Na taj način pozivamo sve navedene da svojim činom jasno pokažu gađenje pred ovim ispraznim i jeftinim “spektaklom” predsjedničke kampanje i biranja između kandidata čije su politike u osnovi jednake, kao i prividno demokratskim izbornim sustavom koji onemogućujući izražavanje prave volje naroda otvoreno favorizira najbogatije i njihove saveznike.

Pred svim građanima se nalazi otvoreno lažan izbor u kojemu mogu birati između jeftinih primitivnih populista, ispraznih nazadnih gunđala kojima je tobože stalo do nacionalnih vrijednosti, kapitalista, privrednih birokrata koji su provodili otvoreno protu-radničku politiku, te pokojeg liberala, od kojih će svako otvoreno stati na stranu vladajuće klase kapitalista i principa “slobodnog tržišta” koji znači daljnje privatizacije zdravstva i školstva, daljnje otkaze i gašenja poduzeća.

Odvratnost predsjedničke kampanje, te politike i stavova svih kandidata još više upada u oči ako uzmemo u obzir svu težinu krize koja u ovim trenucima pogađa zemlju i koja dovodi do uništavanja tisuća ljudskih života u isto vrijeme dok traje ovaj predsjednički igrokaz. 

Izlaz ne predstavlja strpljivo čekanje, izbori ili vjera u dobre namjere nekih političara – izlaz se sastoji u otvorenom socijalnom otporu i sukobu s politikom Vlade i kapitala. Naši temeljni neposredni zahtjevi su jasni: povlačenje Kriznog poreza, ukidanje protu-radničkog Zakona o radu, ekstremno progresivno oporezivanje najbogatijih i uvođenje dodatnih poraza na svu zaradu koja nije stvorena vlastitim radom (kamate, rente, profit, dionice), besplatno školstvo, smanjenje radnog vremena bez smanjenja plaća kako bi se povećala zaposlenost, preuzimanje propalih poduzeća od strane države, zaustavljanje privatizacije brodogradilišta, te hitna konfiskacija sve imovine stečene privatizacijom u kojoj su utvrđene nepravilnosti uz korištenje te imovine u interesu razvoja proizvodnje, te pomoći radnicima i najsiromašnijima.

 Radnici – studenti, vrijeme je za otpor!

Okupirati tvornice – blokirati fakultete!

 Izvršni komitet Radničke borbe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ne dajmo glasove slugama kapitala!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

1 Komentari za ovaj post

  1. pero Kaže:

    Okupirati tvornice !? Koje tvornice ? Jedino možemo okupirati shoping centre to je jedina “privreda” koja je još preostala.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Advertise Here

Prijavite se na mailing listu Radničke borbe

Adresa e-pošte

Pogledajte grupu